- Cikk: Colt Double Eagle
 - Cikk: IWA 2010 - Umarex
 - Cikk: Erma EGP 790
 - Cikk: Mauser 45 Magnum
 - Cikk: HW10GR
 - Cikk: HK P30 vs. RG96
 - Cikk: Röhm Vector CP1
 - Adatlap: Bruni GAP 
 - Cikk: Szánakasztó
 - Cikk: Élesből-gázrevolver
 - Jogos védelem!! - frissítés
 - Cikk: Reck Defender...
 - Cikk: RG88 és HSc 90
 - Adatlap: Baron P228
 - Adatlep: Retay Lord
 - Adatlap: Retay D. Eagle
 - Adatlap: Keserű Elite-20
 - Adatlap: FÉG GRH
        


 

              
Umarex gázfegyver újdonságok IWA 2010 - acélosság és zöldség
                 
A magyar élesfegyver piac tragikus állapotát nézve kétségtelenül a legizgalmasabb és legváratlanabb újdonság az idei IWA-n a Walther PK380 gázpisztoly. Az Umarextől ugyanis senki nem várta volna, hogy egy teljesen acél, igen, jól olvasták, teljesen acél, új gyártású, nem konverzió, sőt, német PTB-s gázpisztollyal jelenik meg. A standon a promóció fontos eleme volt egy mágnes, hogy mindenki saját kezűleg érezze: igen, ez tényleg acél!
                          
Umarex PK380
                        
A pisztoly egyébként az éles PK380 (9 mm Browning Short) műanyagtokos kompakt pisztolyra épül, de ez értelemszerűen merev és jól teliakasztózott csövet fog kapni, illetve minden fődarabja éppen annyira másként lesz méretezve, hogy ne legyen használható éles lőfegyverben.

Az acélrészek precíziós öntéssel készülnek, mely technológia olcsóbb sorozatgyártást tesz lehetővé, illetve ez esetben kizárja az alaktérszek utólagos hegesztését. A fegyver 9 mm PAK kaliberű és 7+1-lövetű lesz, sajnos a biztosítónak nincs fesztelenítő funkciója, de van a kakasnak biztonsági állása, így tűzkészen viselhető lesz. Az ára nagy kérdés, mert 250 és 350 euró között vannak forgalomban jóslatok, a standon 300-at mondtak az Umarex képviselői. Nem is lenne vészes - de reálisan nyár végén vagy ősszel lesz csak kapható.
                              
Colt 1911
                         
A másik gázpisztoly-újdonság a Colt M1911-alakú fegyverük "Military" kivitele, ez egyébként nem tér el műszakilag a többitől. Azonban a felületkezelése, mely zöld színű, kerámialapú, így igen nagy ellenállóképességű, és ilyet eddig a gázfegyvergyártásban nem használtak. Ez a fegyver egyébként már kapható, kb. 200 euró.

A harmadik Umarex-újdonság, hogy a Röhm korábbi gázpisztoly termékpalettája szinte 100%-ban megmarad, de ezután az "N" jelzes eltűnik az 59, 69, 89, 99 típusjelzések mögül.
                 
RG69
            
Nagyon örvendetes egyébként, hogy a sokévi elgagyisodás után a gázpisztolypiac is talán elindul a minőségjavulás felé itt is.
Impresszum    
    © 2005. Minden jog fenntartva! Gázpisztoly.hu