- Cikk: Colt Double Eagle
 - Cikk: IWA 2010 - Umarex
 - Cikk: Erma EGP 790
 - Cikk: Mauser 45 Magnum
 - Cikk: HW10GR
 - Cikk: HK P30 vs. RG96
 - Cikk: Röhm Vector CP1
 - Adatlap: Bruni GAP 
 - Cikk: Szánakasztó
 - Cikk: Élesből-gázrevolver
 - Jogos védelem!! - frissítés
 - Cikk: Reck Defender...
 - Cikk: RG88 és HSc 90
 - Adatlap: Baron P228
 - Adatlep: Retay Lord
 - Adatlap: Retay D. Eagle
 - Adatlap: Keserű Elite-20
 - Adatlap: FÉG GRH
        


 

                     
Umarex Smith&Wesson 1911 - látványkirály  SW1911            
Egy újszülöttnek minden vicc új - gondolhatták az Umarex tréfás kedvű tervezői, amikor megálmodták a SW1911-et. A látványos gázpisztoly ugyanis nem más, mint egy optikailag feltuningolt Umarex Colt 1911, annak minden hibájával, jóval magasabb áron. Sőt, még visszább haladva az időben, ezt a típust eredetileg Reck Governmentnek hívták, és még az 1980-as években jelent meg, először 8 mm Knall, majd később 9 mm PAK kaliberben is.

Röhm RG600 - kilapított revolver  SW1911            
Akármilyen viccesen hangzik a cím, a műszaki tartalmat és működését tekintve pontosan leírja a Röhm RG600-at. Kuriózuma, hogy jelenleg ez az egyetlen PTB-vel is rendelkező .22 Lang Knall kaliberű modell a piacont.. Az RG600 - bár egy egyszerű rakétázó pisztoly - kifejezetten igényesen elkészített fegyver, korrekt mattfekete felületkezeléssel, műanyag markolattal.
                                                 
Keserű Parabellum-KS (FÉG P9M) - Magyar Hi-Power   FÉG P9M            
A Browning Hi-Power az egyik legelterjedtebb hadipisztoly volt a huszadik században. A második világháborúban a britek és a németek is bevetették, az P9M-konverzió tehát "reenactment-csoportoknak" is kiváló és teljesen legális opció lehet. A P9M itthon nem került hivatalosan rendszeresítésre/ellátásra, ventilált szános testvérével, az FP9-cel együtt elsősorban az exportpiacokat célozták meg vele.
                                        
Record 15-9 - retro gázpisztoly   Record 15-9            
A Record mini gázpisztolya a 2008-as IWA-n mutatkozott be a nagyközönségnek, bár akkor még PTB jóváhagyás nélkül nézhették meg az "új" fegyvert az érdeklődők. Az újdonság persze csak idézőjeles lehet, mivel a Record csak felújította az egykori SM 15-ös modell gyártását (némileg leegyszerűsítve a konstrukciót), melyet a régi szép időkben még a Rhöner cég gyártott, míg 1999-ben csődbe nem mentek.
                                        
Reck Commander - német furfang yankee köntösben   Reck Commander            
A Colt 1911 és annak változatai egyike a nagy amerikai legendáknak. Nyilvánvaló hibái és elavultsága ellenére sokak kedvence, mely köszönhető karakteres formájának, a fegyver történelmi hátterének vagy a hozzá fűződő életérzésnek. Nem véletlen tehát, hogy Európában többen megalkották ezen fegyverek gáz-riasztó változatát is, ezek közül az egyik a Reck Commander.
                                              
Weihrauch HW88 és Röhm RG69N - a legjobbak   Röhm RG96 Weihrauch HW88            
A gáz-riasztó fegyvereket, ha mint önvédelmi eszközöket vizsgáljuk, akkor elsősorban nem a nagy tárkapacitásra, hanem a nagyfokú megbízhatóságra és az egyszerű, ösztönös kezelhetőségre kell a hangsúlyt helyezni. Ebből a szempontból pedig a klasszikus double action forgópisztolyok mindenképpen előnyösebbek, mint a mifelénk jóval divatosabb öntöltő társaik.
                  
Zoraki 914 - kis török harcos   Zoraki 914            
A török gázpisztolyipart hajlamosak vagyunk lenézni, nem kis részben azért, mert termékeik szerkezetét, külsejét gátlástalanul koppintják nyugati gyártókéról. A nemrég óta Magyarországon is kapható Zoraki 914 modell azonban meglepő kivétel, saját konstrukció és design, ráadásul szokatlanul jó minőségű. Külföldön nemcsupán gáz-riasztóként, hanem gumilövedékesként is forgalmazzák Stalker néven.
                                                                          
                                                                                  
                     
                                                                                                                                            
  <<< Előző oldal                                                                                          Következő oldal  >>> 
                 
Impresszum    
    © 2005. Minden jog fenntartva! Gázpisztoly.hu